Korrekturlæsning

Vi laver korrekturlæsning

Korrekturlæsning er en bred disciplin, der kan have vidt forskelligt fokus alt efter, hvor og hvordan en tekst skal bruges. Derfor er det heller ikke nok med fejlfrie og velformulerede tekster. Teksterne skal også tilpasses målgruppen ligesom tonen skal sidde lige i skabet.

Vi tager altid en god snak med jer om, hvad I ønsker sparring til ift. indholdet på jeres hjemmeside, så teksterne kan tilpasses jer som virksomhed og fange kunders interesse. På den måde kan vi kredse os ind på, hvilke fokuspunkter vi skal have, når vi læser korrektur for jer.

Velskrevne tekster udtrykker troværdighed

Som virksomhed er det vigtigt at have styr på sit skrevne indhold på sin hjemmeside eller webshop. Det betyder at tekster skal være fejlfrie, da det skaber troværdighed og udtrykker professionalisme. 

Det efterlader desuden kunden med et indtryk af, at virksomheden har styr på, hvad de kan tilbyde.

“En helt essentiel del af at udforme en velskreven tekst til sin hjemmeside/webshop er at læse korrektur. Det betyder at teksten er uden stavefejl, grammatiske fejl og inkonsistens i formuleringer. Hvis der er mange af sådanne fejl i en tekst, kan det føre til misforståelser, men det gør det også mere kringlet at komme igennem indholdet.”

Velskrevne tekster - både til kunder og søgemaskiner

Det er ikke to modsætninger at skrive indhold til søgemaskiner og mennesker, da velskreven tekst har en tendens til at rangere højere i søgemaskinerne end dårligt formuleret indhold, som mennesker alligevel ikke gider at læse. 

Derfor er korrekturlæsning ikke kun afgørende for at have et professionelt image og udtrykke troværdighed overfor sine kunder; det er også vigtigt for at opfange søgemaskinernes radarer. 

Ligeledes er en velformuleret tekst med til at fastholde kunder på ens hjemmeside, hvilket kan bidrage til øget salg og indtjening. Man skal derfor ikke undervurdere betydningen af korrekturlæsning.

Skal vi hjælpe dig med korrekturlæsning?

Du er altid velkommen til at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med korrekturlæsning, så du kan komme i mål med velskrevne tekster på din hjemmeside.

Skriv til os og få et uforpligtende tilbud allerede i dag.

Ofte stillede spørgsmål om korrekturlæsning

Hvad er korrekturlæsning?

Korrekturlæsning er en proces, hvor man identificerer og retter skrevne tekster for stavefejl, grammatiske fejl, tegnsætningsfejl og formuleringer. Formålet med korrekturlæsning er at stå tilbage med en velskrevet tekst, hvor det skrevne er letforståeligt og klart formuleret.

Hvad koster korrekturlæsning?

Prisen for korrekturlæsning afhænger af opgavens omfang. Korrekturlæsning er en bred disciplin, der kan bestå af alt lige fra at rette tegnsætning til hele sætningsformuleringer.

Hvad betyder korrekturlæsning?

Korrekturlæsning betyder at rette tekster, så de er fejlfrie og letlæselige.